Anne

CERTIFIED YOGA INSTRUCTOR, RYT 500

Al van kleins af aan ben ik gebeten door de sportmicrobe en alles wat draait rond lichaamsbewustzijn. Ik behaalde mijn diploma sportwetenschappen en verdiepte me daarna in gezonde voeding via een opleiding tot Chef kok en een opleiding in de biodynamische landbouw. In mijn vrije tijd, ging ik steeds op zoek naar unieke sportervaringen die me in de ‘flow’ konden brengen. Zo kwam ik in China terecht om Martial Arts te studeren en in Indonesië en Latijns-Amerika om surf stages te volgen. Deze drive naar ‘flow’ zorgde er uiteindelijk ook voor dat ik de moed had om naar India te trekken om mij verder te verdiepen in de Yoga wetenschap. 

Hoe kwam Yoga nu eigenlijk op m’n pad?  Zo’n 10 jaar geleden toen ik op zoek was naar een manier om mijn lichaam terug soepel te maken en gezond te houden, maakte ik mijn eerste kennismaking met Yoga. Al snel mocht ik ervaren dat Yoga veel verder reikt dan enkel de lichamelijke dimensie. Het had namelijk ook een enorm effect op mijn mentale rust en weerbaarheid. Ik raakte geïntrigeerd en wou er meer over ontdekken. Ik zocht en vond me een fantastische teacher, die me tot de Ashtanga Yoga introduceerde. De vlam sloeg volledig over. Toen hij naar Australië verhuisde en ik dus geen les meer kon volgen bij hem, probeerde ik allerlei yogastijlen uit bij verscheidene teachers in diverse studio’s. Ik voelde echter dat er diepgang, opbouw en een persoonlijke aanpak mistte.   

Daarom, om tot de ware kern van Yoga en het doceren ervan te komen, reisde ik naar India, de bakermat van Yoga. Daar volgde ik een Yoga Teacher-opleiding aan de ‘Association for Yoga and Meditation’ te Rishikesh. Een intense opleiding van een aantal maanden, tijdens dewelke ik les kreeg van verschillende hoogopgeleide specialisten in hun vakgebied. Ik leerde yoga asana bij Jayakumaran Annasamy en Sumit Thalwal, pranayama en meditatie technieken bij Yogacharya Sandeep Pandey en filosofie bij Dr. Gaurav Agrawal. 

In 2017 behaalde ik mijn eerste multi-stijl Yoga Teacher-Certificaten. Sindsdien doceer en leid ik workshops met een focus op asana (houdingen), pranayama (ademhalingstechnieken) en meditatie. Ik voel me echt vereerd om deze traditionele componenten door te kunnen geven en ik hoop mijn leerlingen de ervaring van ‘een rustige geest in een gebalanceerd lichaam’ bij te brengen, in wereld vol prikkels en afleidingen.

Opleidingen

jaaropleidingorganisatie/docent
2016Traditional martial artsSJS Shaolin Kung Fu Academy
– Qu Hai
2017200 Hr Yoga multistyle TTAssociation for yoga and meditation
– Chetan Mahesh
2017300 Hr Yoga multistyle TTAssociation for yoga and meditation 
– Chetan Mahesh
2019Level 1 CertificationMovnat Association
– Jerôme Rattoni
2019Multimove- en
sportscnackbegeleider
Vlaamse trainerschool
2020200 Hr Yoga TTAshtanga Academy NL
– Annemieke van der Zouwen

Wat studenten zeggen


Door de lessen van Anne leerde ik de houdingen correct uit te voeren, waardoor ik nu ook meer moeilijke poses aankan. Anne neemt haar tijd om iedereen naar een hoger niveau te brengen. Frappant is dat ik ,sinds ik wekelijks les volg, niet meer naar de kiné hoef om blokkades te mobiliseren. Ik voel me soepeler en minder zenuwachtig (/stressy).
En bovendien is het gewoon een toffe madam 🙂

Tinneke

Yoga met Anne is de ideale balans van rust, focus en challenge. Haar yogalessen zijn heel mooi opgebouwd en Anne begeleidt je in de houdingen zodat je er het beste voor jezelf kunt uithalen. Ze beheerst verschillende yoga- en meditatievormen en gidst je overal op een heel deskundige en rustige manier door. Voor mij is het telkens genieten van de eerste tot de laatste minuut.

Nele


Laten we samen jouw practice opbouwen.


%d bloggers liken dit: